Ambulancedienst

Life4Israel werkt mee aan het werk van Magen David Adom.   "Wie een leven redt, redt een hele wereld" . Deze praktische manier van levens redden zien wij als een Bijbelse opdracht en willen hier gehoor aan geven door onze vrijwilliger die op de ambulance werkt als paramedic.  Hij deelt op deze ( praktische & liefdevolle) manier de liefde van Yeshua uit aan de inwoners van Israël.   

Over Magen David Adom – MDA

Magen David Adom Israel is opgericht in 1918. Zij fungeert als het Rode Kruis in Israel  en verleent verschillende medische diensten aan alle inwoners van Israel. Zo verzorgen zij de ambulancedienst en zijn ze ook de bloedbank voor Israel. Daarnaast stuurt MDA teams naar rampgebieden over de gehele wereld om medische en humanitaire hulp te verlenen.

Veel chauffeurs, paramedici, medici en first responders (verpleegkundigen) zijn naast hun dagelijkse werkzaamheden elders, enkele diensten per week beschikbaar als vrijwilliger. Velen lopen continu met een pieper op zak en vallen in acute noodgevallen in om levens te redden.
Scholieren kunnen vanaf hun 16de verjaardag vrijwilligerswerk doen bij MDA. Niet meteen als ambulance vrijwilliger, maar wel bij het geven van bijvoorbeeld humanitaire hulp aan ouderen en andere hulpbehoevenden. Vanaf 17 jaar kunnen de vrijwilligers een cursus doen van een half jaar en daarna kunnen ze als ambulance vrijwilliger mee op de ambulances voor vervoer van lichtgewonde patiënten naar een spoedeisende eerste hulppost.

Magen David Adom - Introductie

Magen David Adom reageert op terrorisme in Israel

Translate »